vineri, 1 aprilie 2011

"Targul cu Bunatati de Paste" la Sinaia, 1-3 aprilie 2011

S-a deschis in Parcul Central Dimitrie Ghica din Sinaia, un targ cu produse si lucraturi traditionale mestesugaresti, cu ocazia apropiatei sarbatori pascale, primul de acest fel organizat la Sinaia.

La intrare ne intampina afisul targului, inspirat conceput, care prezinta informatii privind organizatorii, cu sprijinul Primariei orasului Sinaia, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia pentru Agricultura Judeteana Brasov, Serviciul Produse Traditionale . In parteneriat cu Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale Salaj. Si de asemenea sunt specificati in afis sponsorii acestui eveniment.

Casutele amplasate pe alee sunt executate de Fragetico Grup si sunt realizate din panouri prefabricate de lemn, usor si rapid montate. In aceste frumoase casute sunt prezentate, printre altele, lucraturi nationale: stergare, ii, bundite, batice inflorate, traiste, papuci si altele; articole din piele: borsete, articole pentru vanatoare si pescuit, genti, etc. De asemenea nu lipsesc traditionalele oua incondeiate sau cu margele in motive traditionale din Bucovina.

La standurile cu mancaruri traditionale se gasesc produse multe si variate de branzeturi  preparate din carne de porc, vita, oaie, produse de la Buzau si Miercurea Ciuc , Bran.

La produsele dulci gasim cozonaci si placintele, produse din miere de la Baicoi, renumitul produs bio-eco magiunul de Topoloveni, covrigei si turta dulce de la Pitesti, dulceturi, zacusti si alte conservate bio de la Campulung Muscel, fructe confiate, bomboane, ciocolata de la Arad, afine si multe altele.

Si, bineinteles bauturile traditonale isi au standul lor, produse naturale din fructe, sucuri naturale din fructe, vin si palinca de la Salaj si Bihor, frumos prezentate.

Un targ bogat cu produse multe si variate si mai ales preparate dupa retete traditionale, fara conservanti sau aditivi alimentari.

O zona mare din targ este ocupata cu produsele pentru gradina, foarte cautate acum la inceput de primavara. Se gasesc aici flori bulbi - multe si variate-, flori in ghivece, plante de apartament sau gradina, plante agatatoare, pe toate gusturile.

S-a incheiat si targul cu bunatati, primul de acest fel organizat la Sinaia. Asteptam cu mare interes urmatorul targ care credem ca va fi cel putin la nivelui celui de acum. Multumim tuturor organizatorilor, sprijinatorilor si sponsorilor acestui evemiment organizat cu ocazia sarbatorilor de Paste.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu