miercuri, 6 aprilie 2011

La plimbare prin Parcul Dimitrie Ghica

O zi placuta de primavara, cu soare, a scos din case, dupa o iarna lunga,  localnici si turisti de toate varstele, la o plimbare la aer liber, prin parc.

Intram in parcul "Dimitrie Ghica" din Sinaia. Acest parc a fost infiintat in anul 1881, iar amenajarea s-a facut sub indrumarea arhitectului peisagist elvetian, Eder. Se pot admira arborii seculari din care se aud trilurile puternice ale pasarilor peste zgomotul estompat al orasului si jocul copiilor; fantanile arteziene cu nimfe si amforele din marmura.




Batrani si tineri, copii, pasari si nelipsita "prietena" a tuturor, blanda veverita, sunt acum impreuna la soare si verdeata.

Pe marginea aleilor ce strabat parcul sunt amplasate busturile unor personalitati care au locuit sau doar au vizitat orasul Sinaia, Mihai Eminescu si lon Creanga, Nicolae Balcescu, Dimitrie Ghica, actorul lancu Brezeanu.

Tot in parc se afla si Muzeul Rezervatiei Bucegi, sectie a muzeului judetean de stiinte ale naturii Prahova, infiintata in anul 1976. Aici se pot vedea exemplare din flora si fauna Bucegilor, specii rare si ocrotite, specii pe cale de disparitie si chiar disparute, precum si endemisme (specifice doar Bucegilor).
In sala de expozitii temporare au fost vazute exponate de goblen, cochilii, reptile vii si altele. Acum este deschisa expozitia numita  “Curcubeu în lumea mineralelor”.

Afisul expozitiei permanente a familiei pictorilor Maria si Augustin COSTINESCU ne cheama in interiorul Casinoului pentru a o vizita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu